Fortsatt grove feil og mangler på Goliat-plattformen

Et nytt tilsyn fra Petroleumstilsynet har avdekket at det fortsatt er flere feil og mangler på den skandaleombruste oljeplattformen Goliat.

Goliat-plattformen på vei inn til Hammerfest. Den er verdens største i sitt slag og spesialkonstruert for tøffe forhold i Barentshavet. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / NTB scanpix
Børs
I januar fikk plattformen grønt lys for å settes i drift av tilsynet, men likevel ble det oppdaget ytterligere åtte avvik ved plattformen, skriver.Tilsynet dreide seg blant annet om oppfølging av tidligere pålegg innen logistikk, kompetanse, opplæring, arbeidstakermedvirkning, vedlikehold og inspeksjon.Ifølge Petroleumstilsynet har ikke eieren Eni Norge, selv etter flere purringer, fulgt opp tilsynet fra i fjor sommer.Eni Norge skal drifte feltet fra Hammerfest. Driftsorganisasjonen er på rundt 60 personer. Når Goliat kommer i drift skal den ha en bemanning på 40 personer. Totalt vil omtrent 120 personer jobbe skift offshore.Det har blitt avdekket så mange avvik og mangler ved plattformen at produksjonsoppstarten har blitt utsatt gjentatte ganger.