Wilh. Wilhelmsen ASA steg torsdag hele 18,8 prosent til 36 kroner på Oslo Børs etterog melding om .I den nye, foreslåtte strukturen blir Den Norske Amerikalinje AS (som eier 12 prosent i Hyundai Glovis) skilt ut fra WWASA, og virksomheten blir videreført i en separat, børsnotert enhet ved navn Treasure ASA.- Dette var en etterlengtet og velkommen beslutning. Det beste hadde nok vært å slå sammen de børsnoterte Wilh. Wilhelmsen-selskapene og a- og b-aksjene i Holding. Deretter burde man delt ut Glovis-aksjene i den grad de ikke lenger er strategisk nødvendige for å opprettholde et langsiktig og godt forretningsforhold til Hyundai og Kia. Det nest beste er dagens løsning, sier senior porteføljeforvalter i Storebrand, Hans Thrane Nielsen, til avisen.Nyheten om restrukturering får tommel opp fra analytikerne. DNB Markets har en kjøpsanbefaling og mener Wilh. Wilhelmsen ASA-aksjen vil nå kursmålet på 58 kroner før sommeren.- Vi tok opp kursmålet vårt til 50 kroner på grunn av dette, sier Paretos shippinganalytiker Eirik Haavaldsen til DN.