Hans Thrane Nielsen - Foto: Thomas Hilmersen

Forvalter: Dette var etterlengtet og velkomment

Analytikerne gir tommel til Wilh. Wilhelmsen ASAa restruktureringsplaner.

Wilh. Wilhelmsen ASA steg torsdag hele 18,8 prosent til 36 kroner på Oslo Børs etter kvartalstall og melding om restrukturering.I den nye, foreslåtte strukturen blir Den Norske Amerikalinje AS (som eier 12 prosent i Hyundai Glovis) skilt ut fra WWASA, og virksomheten blir videreført i en separat, børsnotert enhet ved navn Treasure ASA.- Dette var en etterlengtet og velkommen beslutning. Det beste hadde nok vært å slå sammen de børsnoterte Wilh. Wilhelmsen-selskapene og a- og b-aksjene i Holding. Deretter burde man delt ut Glovis-aksjene i den grad de ikke lenger er strategisk nødvendige for å opprettholde et langsiktig og godt forretningsforhold til Hyundai og Kia. Det nest beste er dagens løsning, sier senior porteføljeforvalter i Storebrand, Hans Thrane Nielsen, til avisen.Nyheten om restrukturering får tommel opp fra analytikerne. DNB Markets har en kjøpsanbefaling og mener Wilh. Wilhelmsen ASA-aksjen vil nå kursmålet på 58 kroner før sommeren.- Vi tok opp kursmålet vårt til 50 kroner på grunn av dette, sier Paretos shippinganalytiker Eirik Haavaldsen til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også