Dersom man velger fondskonto i stedet for direkte investering i fond slipper man unna den varslede skatteøkningen på aksjegevinst som etter planen skal innføres fra i år og frem til 2018, skriver Finansavisen.Nå har sparerne begynt å tilpasse seg for fullt.I januar ble det satt inn 202 millioner kroner på denne typen produkt i Nordnet. Det er en økning på 101 prosent sammenlignet med januar i fjor.Tre av fireDaglig leder Anders Skar forteller at bare i løpet av den første uken i januar ble det registrert 198 nye kontoer.
- Dette er all-time high på en uke. Forrige rekord var på 115, sier han til Finansavisen.Skatten betales først når pengene tas ut av fondskontoen. Midlene er ikke bundet.Les hele saken i mandagens utgave av Finansavisen.
Skar forventer et veksten vil holde seg oppe, i 2016. Samme trend bekrefter også Storeband og DNB:- I januar kom tre av fire nye fondskroner fra privatpersoner inn via Fondskonto og Ekstrapensjon. Kun én av fire kroner kom inn i frie fond. Vi ser at andelen midler som går inn i Fondskonto stadig er økende, sier kommunikasjonssjef Bjørn Sættem i Storebrand til Finansavisen.- Vi merker at interessen øker, og vi får stadig flere henvendelser fra rådgivere, spesielt fra Privat Bank og eksterne kanaler, sier kommunikasjonsrådgiver Vidar Korsberg Dalsbø i DNB.Fondskonto, også kalt Investeringskonto, Ekstrapensjon eller Unit Link, er et spareprodukt hvor du kan kjøpe og selge fond og aksjer uten at det utløser skatt.Som Finansavisen har omtalt flere ganger siden statsbudsjettet ble lagt frem i fjor høst, har regjeringen gått inn for å beskatte utbytte og gevinst ved salg av aksjer 28,75 prosent fra og med i år, og 32 prosent fra og med 2018.Denne skatteøkningen vil ikke gjelde for fondskonto. Skatt på gevinst i dette produktet blir det samme som skatt på renteinntekter, altså 25 prosent i 2016 og antatt 22 prosent i 2018.