Gikk på en seismikksmell - tapte 13 millioner

Terje Rogne har tapt over 13 millioner kroner på Dolphin Group, som for tiden går gjennom en av de største konkursene i Norge noensinne

Børs

Tidligere Tandberg-topp Terje Rogne og hans selskap tapte mer enn 13 millioner kroner på Dolphin-konkursen. Rogne har i de senere årene lånefinansiert aksjekjøp, skriver Dagens Næringsliv.Rogne hadde gjennom sitt investeringsselskap Admaniha AS ifølge avisen investert i aksjer for rundt 13,3 millioner kroner i det lille seismikkselskapet, og disse aksjene må nå skrives ned til null.Han sitter blant annet også på 1,25 millioner aksjer i Nordic Semiconductor. Selskapet steg kraftig i begynnelsen av 2015, men har det siste året falt nær 29 prosent til 39 kroner aksjen.Rogne har i stor grad lånefinansiert aksjekjøpene sine, mot pant i aksjer, og Admaniha hadde ved inngangen til fjoråret en samlet gjeld på 38,5 millioner kroner. Samtidig var balanseført verdi på eiendelene, som består av aksjer og andeler 44,8 millioner kroner.Rogne svarer knapt på avisens spørsmål om han er komfortabel med gjeldsgraden etter tapet i Dolphin.- Hva lurer du på? Ring tilbake når du vet hva du vil spørre om, sier Rogne til DN, men svarer i etterkant via sms at verdistigning på andre aksjer han eier gjør avisens tilnærming «upresis».

terje rogne
tandberg
admaniha
dolphin group
nordic semiconductor
Nyheter
Børs