Hexagon-oppkjøp i Brasil

Jon Erik Engeset. Foto: Eivind Yggeseth/Finansavisen.

Hexagon Composites tar 67 prosent av lokal aktør, og sikter mot 100 prosent.

Hexagon Composites går inn og kjøper 67 prosent av en brasiliansk enhet som leverer drivstoffsystemer for busser og tunge lastebiler, går det frem av en børsmelding.Hexagon Composites Brazil vil primært sikte seg inn mot Sør-Amerika og Afrika.De resterende 33 prosentene vil eies av Tony Bermudo. Bermudo-familien står bak en av markedslederne innen CNG (compressed natural gas) i Brasil, og vil overføre all virksomhet til det nye selskapet.Hexagon betaler i utgangspunktet én million dollar, og vil på sikt øke eierskapet til 100 prosent i tråd med en earn-out-modell.Estimert 2016-inntjening for Hexagon Composites Brazil er to millioner dollar (rundt 17 millioner kroner), og vekstmulighetene deretter karakteriseres som gode.Les mer her.Hexagon Composites stiger 5,7 prosent til 20,30 kroner i tidlig handel på Oslo Børs.