- Gullet har vært den største storyen hittil i år, sier porteføljeforvalter Dan Denbow i USAA Precios Metals & Minerals Fund til Bloomberg.  I løpet av mandagen har gullprisen klatret 1,02 prosent i spotmarkedet, til 1.234,53 dollar per unse. Hittil i år er gullprisen opp 16 prosent. Investorene søker trygge havner.- I fjor sommer kalte folk gull for en «barbarisk relikvie», sier forvalteren som har ansvaret for investeringer for hele 600 millioner dollar.Ifølge Bloombergs statistikk på analytikernes treffsikkerhet var Barnabas Gan i Oversea-Chinese Banking Corp. den analytikeren som i 2015 var aller best på å spå utviklingen innen edle metaller. Gan har prisnedgang som «base-case», og tror gullprisen kan falle til 1.000-1.150 dollar per unse innen utgangen av året dersom Fed gjør det klart at de vil følge opp med renteøkninger.- Dersom risikoaversjonen brer seg kan gullprisene komme helt opp i 1.400 dollar per unse, sier Barnabas Gan i Oversea-Chinese Banking Corp.