Jim Rogers spår katastrofe

Foto: AP

- Vi kommer til å betale en fryktelig pris, sier investorlegende.

Sentralbanker verden over bruker tungt skyts for å roe ned finansmarkedene.Men de gjør det forgjeves, advarer investorlegenden Jim Rogers i et intervju med CNN Money.Han spår et finansielt «Armageddon».- Vi kommer til å betale en fryktelig pris for disse sentralbanksjefenes inkompetanse. Vi har en gjeng akademikere og byråkrater som ikke har peiling på hva de driver med, sier den amerikanske, Singapore-baserte investoren til nettstedet.- Tror de er smartere enn markedetNegative renter har i økende grad blitt sentralbankenes virkemiddel for å få fart på inflasjonen i økonomiene. Rogers øyner et børsrally på kort sikt, men altså alvorlige problemer senere i år og i 2017.- Sentralbankene prøver bare å redde aksjemarkedene, og å hjelpe meglerne med å beholde sine Lamborghinier. (...) Dette vil til slutt bli en katastrofe. Du bør være veldig bekymret, og du bør være forberedt, fortsetter han.Feilen Rogers mener blir begått, er ifølge CNN Money at markedene ikke får ordne opp selv.- Det er over syv år siden vi hadde en ordentlig korreksjon på de amerikanske børsene. Det er ikke normalt. Markedene er ment å korrigere. Det er meningen at vi skal ha økonomiske nedgangsperioder. Det er slik verden alltid har fungert. Men disse folkene tror de er smartere enn markedet. Det er de ikke, sier han videre til nettstedet.


Les også