<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kaster seg inn i kampen om milliardfond

Privatinvestor Harald Espedal, ordfører Christine Sagen Helgø og værgründer Siri Kalvig mener Stavanger må få statens nye fornybarfond.

Publisert 17. feb. 2016 kl. 08.36
Oppdatert 17. feb. 2016 klokken 08.49
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 198 ord
Harald Espedal. Foto: Fiansavisen

Værgründer Siri Kalvig og storinvestor Harald Espedal fører an når kriserammede Stavanger prøver å tiltrekke seg et nytt, statlig fornybarfond på 20 milliarder kroner, skriver Dagens Næringsliv.- Vi er på topp i landet i patenter og entreprenørskap, sier Kalvig til avisen.Også Trondheim og Bergen er interesserte, og fra Olje- og energidepartementet er beskjeden at man skal komme tilbake til saken i forbindelse med revidert nasjonalbudsjett til våren. Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø ønsker ifølge avisen å være på offensiven, ikke bare når det gjelder lokalisering, men også for å være med i diskusjonen om hva fondet skal være. Hun mener fondet bør investere i teknologier for grønt skifte, CO2-fjerning og omstilling.– Historien vår har vist at vi har klart omstilling før. Vi var enda mer avhengig av hermetikkindustrien enn vi er av olje nå.Espedal ramser opp finanskompetansen som finnes i Stavanger og peker på alle fra HitecVision via Energy Ventures til Skagen Fondene og SR-Bank. Han peker også på teknologimiljøer knyttet til Universitetet, Statoil og kraftselskapet Lyse, som han er styreleder for. Han tror uansett det er smart at fondet ikke reserveres for nordmenn.- Skal fondet fungere bra, må det ha mandat utenfor Norge også, sier Espedal til DN.