- De kan vise her og nå at de mener alvor når det kommer til håndteringen av ineffektive statseide bedrifter, uttaler Hank Paulson, tidligere amerikansk sentralbanksjef, til CNBC i forbindelse med G20-møteti Shanghai.Paulson var selv ansvarlig for redningspakken til amerikanske banker under finanskrisen og anbefaler dermed sine kinesiske kolleger å gjøre det motsatte av hva han selv gjorde.Kommentarene kommer etter at kinesiske myndigheter har mottatt mye kritikk for hvordan de har forsøkt å håndtere de siste måneders krise i det kinesiske aksjemarkedet.Kina har nemlig uttalt at de ønsker å reformere ineffektive statseide selskaper men markedet tviler på innsatsviljen fra toppen.Den tidligere sentralbanksjefen, som også før det holdt rollen som toppleder i Goldman Sachs, la samtidig til at Kina må bevege seg fortere for å videreutvikle konkurransesituasjonen i landet.- Konkurranse handler om å åpne opp for den private sektoren, hvilket representerer fremtiden for Kina. Det handler om at statseide selskaper må konkurrere med samme regler som private selskaper, sier han videre.