De amerikanske børsene har lagt bak seg en sterk tirsdag etter langhelgen. Mandag var børsene i New York stengt på grunn av Presidents' Day.Dow Jones endte opp 1,38 prosent til 16.194,01, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 1,65 prosent til 1.895,58.Boeing og Caterpillar ledet an med pluss 3,7 og 3,3 prosent.Teknologitunge Nasdaq endte opp hele 2,27 prosent til 4.435,96. Groupon steg hele 41 prosent på nyheten om at Alibaba har kjøpt en aksjepost i selskapet.Nedturen kom til tross for fallende oljepriser. West Texas Intermediate-oljen falt til 29,04 dollar fatet. Analytikere sier til Marketwatch at investorene har fått opp øynene igjen for amerikanske aksjer da de er oversolgt. De siste ukenes sterke korrelasjon mellom aksjemarkedet og oljeprisene ble dermed brutt tirsdag.CNN viser dessuten til sterke inntjeningstall.