En årlig undersøkelse gjennomført av SigFig viser at kvinner år etter år slår menn når det kommer til forvaltning av aksjer, melder CNBC.Så langt i år har menn opplevd en nedgang i sin aksjeportefølje på 7,6 prosent, mens kvinner har opplevd en nedgang på 7,2 prosent.Undersøkelsen inneholder statistikk fra 50.000 aksjekontoer, og viser at menn velger å gjøre flere handler, og taper dermed mer penger på transaksjonsavgifter.Så langt i 2016 har menn valgt å gjennomføre 50 prosent flere aksjehandler enn kvinner.I tråd med dansk forskningEnkelte skandinaviske menn velger kanskje å unnskylde seg og si at disse resultatene baserer seg på handlingsmønsteret til amerikanske menn og at det dermed ikke gjelder for menn i Norden.Skal man tro en lignende analyse gjennomført i Danmark viser det seg imidlertid at kvinner investerer bedre enn menn også i Norden.Ifølge den danske økonomen Johan Juul-Jensen har danske kvinner over mange år slått, når det gjelder avkastning på deres aksjer.- Kvinner tenker mer langsiktig, mens menn handler på impuls. Når aksjehandelen er vellykket kjøper menn mer, og når det går galt taper de alt. Menn burde først og fremst sove på det før de gjennomfører en handel, og aller helst bør de la en kvinne sitte ved siden av PCen, uttalte Juul-Jensen.Ifølge analysen er menn villige til å kjøpe og selge, men betaler en høy pris for det. Kvinner handler sjeldnere og får mer igjen for det.