Risikoappetitten var tilbake i markedene fredag, etter en svært ruglete uke, skriver Nordea Markets i mandagens morgenrapport.De fleste hovedindekser både i Europa og over Atlanteren var opp rundt 2 prosent fredag. Også oljeprisen løftet seg etter nye spekulasjoner om at OPEC er klare for å kutte produksjonen. Oljeprisen var opp rundt 2 dollar per fat og steg dermed til rett over 33 dollar fatet. Mandag morgen faller prisen med 0,53 prosent, og handles i skrivende stund for 33,81 dollar fatet.«Oppgangen fortsatte i Asia i natt, med Hang Seng opp 3 prosent og Nikkei i Japan opp nesten 8 prosent! Oppgangen i Japan kommer til tross for (eller kanskje som en følge av) svake BNP-tall for fjerde kvartal. Foreløpige tall viser at den japanske økonomien falt med 0,4 % q/q og med 1,4 % å/å i Q4. Trolig venter markedet at det kommer ytterligere lettelser fra Bank of Japan», skriver Nordea Markets' Kjetil Olsen i morgenrapporten. Norske BNP-tallUken starter ifølge Nordea rolig med stengte markeder i USA i dag. Dagens begivenhet blir Draghi fra ECB som skal holde en tale klokken 15.00.I morgen kommer derimot de norske BNP-tallene for 4. kvartal.«Vi og konsensus regner med at veksten avtok ytterligere litt, fra 0,2 prosent q/q i 3. kvartal til 0,1 % i 4. kvartal. Det er marginalt lavere enn Norges Bank, som venter en vekst på 0,15 %. Med en oljepris som er klart lavere og utsikter til vesentlig lettere pengepolitikk internasjonalt enn i desember, må BNP-tallet overraske mye på oppsiden før vi begynner å tvile på et nytt rentekutt fra Norges Bank i mars», skriver Olsen.Hele morgenrapporten finner du her!