Energiministrene i Saudi-Arabia, Venezuela og Russland skal møtes i Qatar tirsdag for å diskutere produksjonsnivå, skriver både The Wall Street Journal og Financial Times, ifølge TDN Finans.Delegatene viser til at det de seneste dagene har vært diskutert produksjonsfrys. Det vil tillate Iran å fortsette med dagens produksjonsnivå, mens Russland ikke trenger å justere mye ettersom produksjonen ventes relativt stabil i år.- Selv om en avtale kun skulle være å fryse produksjonen på dagens nivå, må Iran være med, sier en Opec-kilde til The Wall Street Journal, og påpeker også at talsmenn fra Venezuela har sagt at de kan overbevise Iran.Saudi-Arabia har ifølge nyhetsbyrået gjentatte ganger gjort det klart at landet ikke vil kutte i oljeproduksjon uten at andre produsenter i og utenfor Opec gjør det samme.En analytiker i Energy Aspect sier til Financial Times at snakk om produksjonsfrys ikke er «totalt uten substans», men at å få med Iran og Irak vil være utfordrende.Tirsdag morgen omsettes Brent-oljen for 34,76 dollar fatet, opp 4,10 prosent, mens WTI-oljen stiger 3,50 prosent til 30,76 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 34,34 dollar ved børsslutt mandag.