Ifølge juridisk direktør i REC Silicon, Francine Sullivan, er ikke samtalene i handelskrigen mellom USA og Kina fastlåst, melder TDN Finans.REC Silicon meldte mandag morgen at de nåsom følge av handelskrigen mellom Kina og USA.Kinas straffetoll på 57 prosent på solenergiprodukter som selges fra USA til Kina, ble i praksis innført fra september ifjor. Siden har det vært umulig for Rec, og de to hovedkonkurrentene Wacker og Hemlock å få solgt polysilisium til Kina, der det aller meste av videreforedlingen til solpaneler skjer. Sullivan viste til at det i januar var en delegasjon fra Kina på besøk i USA.- Det har også vært et møte mellom Kinas handelsminister og den amerikanske ambassadøren, uttalte Sullivan.Hemlock og SolarworldRec Silicon er fortsatt optimistiske for at det finnes en løsning.- Vi er optimistiske, sier konsernsjef Tore Torvund, som har møtt både kinesiske og amerikanske myndigheter den seneste tiden.Han mener følge nyhetsbyrået at den pågående konflikten mellom silisiumprodusenten Hemlock, som også er utestengt fra det amerikanske markedet, og Solarworld, kan være en mulig trigger. Hemlock har et krav på 676 millioner dollar mot Solarworld som skal behandles i domstolen i Michigan i mai 2016.- Hovedproblemet er Solarworld. De er nødt til å være enig i dette på amerikansk side, sier Torvund til TDN Finans.Ifølge Torvund har Hemlock sagt at de villig til å se på kravet mot Solarworld dersom det kommer en avtale som løser handelskrigen med Kina.- Det er både pisk og gulrot. Fordelen med det er at dersom de skal finne en løsning må de gjøre det før rettsaken begynner, sier REC-sjefen.REC . Solselskapet slapp katten ut av sekken mandag, og bekreftet i dag de røde tallene, men hevder samtidig at de ikke trenger mer penger.Solselskapet stiger fredag formiddag hele 13,75 prosent til 0,997 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år falt 44,39 prosent, mens den de siste tolv månedene er ned 53,84 prosent.