Aksjemarkedet har fått gjennomgå i 2016. Usikkerheten som startet med Kina‐frykt og enda lavere oljepris, har stadig funnet nye knagger å henge negativiteten på.
I den siste ukerapporten fra Nordea kan vi lese at strategene går ned til en nøytral anbefaling på aksjemarkedet. Nedsiderisikoen har økt.
- Markedsaktører frykter både store tap i banksektoren i Europa, resesjon i USA, hva effekten av negative renter faktisk blir, og om sentralbankene kanskje ikke har så mye futt igjen. Enkelte av disse bekymringene virker å ha lettet noe, men svingningene og usikkerheten består, til tross for bedre sentiment i markedet de siste to ukene, slår Nordeas tallknusere fast.Nordea mener det kraftige fallet i aksjemarkedet ikke kan forklares av fundamentale faktorer, og konkluderer med at aksjemarkedet har overreagert.- Likevel, økonomiske data har heller ikke vært sterke nok til å motbevise frykten i markedet, og har den siste tiden vært på den svake siden, noe som også tynger utsiktene til selskapsinntjeningen. Nedsiderisikoen har dermed økt, og vi reduserer aksjer til nøytralvekt, skriver Nordea.I skrivende stund står hovedindeksen på Oslo Børs i 569,71, opp 0,60 prosent.Det betyr at Oslo Børs er ned 6,64 prosent hittil i år.