Aksjenalytiker Lukas Daul i meglerhuset ABG Sundal Collier er en av dem som følger selskapet tettest. Han tror det blir en stor jobb for Seadrill og hovedeier John Fredriksen å finne en løsning på gjelden, skriver DN.
– Er dette den mest kompliserte restruktureringen du har sett, spør avisen?
– Det er superkomplisert. Det korte svaret er ja, sier Daul.Det første viktige forfallet skjer i 2. kvartal neste år, når en bankfasilitet Seadrill har garantert for i sitt deleide selskapet North Atlantic Drilling forfaller.– Du kan ikke vente til siste liten, sier Daul, som er overbevist om at Seadrill nå jobber for fullt med å finne en løsning.– Det er jo flere enn 50 banker som er långivere til Seadrill. Alle må være involvert i løsningen. Sånne ting tar ting. Du bruker sikkert flere måneder bare på å få det godkjent i forskjellige kredittkomiteer, sier han.Analytikeren peker på at i tillegg til at riggene i seg selv er organisert i hvert sitt selskap, er det krysseierskap mellom en rekke ulike selskaper i Seadrill-systemet.