Ifølge DN er undersøkelsene tett knyttet til Sevan Marines gründer Arne Smedal, som stiftet Sevan Marine sammen med Kåre Syvertsen og Jan Erik Tveteraas i 2001. Selskapet ble etablert på ideen om et nytt sirkelformet riggkonsept.DN skriver at nå er alle tre ute av selskapet de grunnla. Smedal gikk ut av styret i 2014, men året før han forlot selskapet, forhandlet han frem en avtale mellom Sevan Marine og to selskaper kontrollert av ham selv, Logitel Offshore og Cefront Technology.Det er disse avtalene styret i Sevan Marine nå gransker omstendighetene rundt og lovligheten av, ifølge kvartalsrapporten som ble offentlig onsdag morgen.– Jeg henviser til kvartalsrapporten og har ingen ytterligere kommentarer, sier styreleder Siri Hatlen i Sevan Marin til avisen.– Jeg stiller meg helt uforstående til dette. Dette var ukjent for meg inntil jeg nå så dagens melding fra Sevan. Disse avtalene ble fremforhandlet av administrasjonen i Sevan Marine, og jeg var påpasselig med å melde meg inhabil i behandlingen av avtalene i styret i Sevan Marine, sier Arne Smedal til DN.