Slik åpner Wall Street

Oljeprisen som har vært en vindpølse for Wall Street den seneste tiden trekker videre opp torsdag, men svake makrotall hindrer Wall Street i å bli med på rallyturen.

Børs

Dow Jones åpner ned 0,16 prosent, S&P faller prosent 0,36 i åpningsminuttene, mens teknologitunge Nasdaq trekker ned 0,53 prosent fra start.Til tross for bearish lagerrapport onsdag , fortsetter oljeprisen å styrke seg.Mens april-kontrakten for brentolje er opp 0,3 prosent til 35,16 dollar kort før handelen starter på Wall Street, er fremtidskontrakten for den amerikanske lettoljen til samme tid opp 1,6 prosent til 32,81 dollar.Amerikanske investorer ser imidlertid til svake makrotall. Onsdag skuffet både PMI- og ISM-tallene. Torsdag før børsstart ble det meldt om større fall i produktiviteten utenfor jordbrukssektoren enn ventet. Også jobless claims kom inn svakere enn konsensus. Antallet nye søkere til arbeidsledighetstrygd i USA var 285.000 per 30. januar, 5.000 mer enn konsensus. Dette er likevel den 48. uken på rad antallet er under 300.000, noe som blir tolket som et sterkt arbeidsmarked. CNBC skriver at vi må tilbake til 1972 for å finne tilsvarende lang periode med jobless claims under 300.000.Klokken 16 offentliggjøres industriordretall og ordre for varige goder. De ukentlige gasslagertallene slippes klokken 16:30.Resultatsesongen fortsetter i USA. ConocoPhillips meldte om større tap enn ventet, kuttet ytterligere i capex for 2016 og reduserte utbyttet. Aksjen sendes ned 1,73 prosent fra start til 37,96 dollar.Harley-Davidson skrur opp utbyttet med 12,9 prosent til 35 cent per aksje, og varsker også tilbakekjøp av 20 millioner egne aksjer. Motorsykkelprodusenten putrer opp 0,63 prosent til 40,04 dollar.

wall street
harley-davidson
conocophillips
Nyheter
Markedskommentarer
Børs