Brent-oljen stiger torsdag 0,44 prosent til 34,56 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp 0,22 prosent til 32,22 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 32,73 dollar fatet ved børsslutt onsdag.Oljeprisen steg betydelig onsdag kveld, etter at ukestatistikk fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) viste at landets oljelagre steg med 3,5 millioner fat, noe som var litt over forventningene blant analytikere. Lagrene av bensin og andre raffinerte produkter ble imidlertid redusert.Analytikere sier til The Wall Street Journal at prisene kan ha steget etter at EIA-tallene ble publisert, fordi vekst i oljelagrene var ventet, melder TDN Finans.- Det kan bli ytterligere lagervekst de kommende ukene, sier direktør i Tyche Capital Advisors, Tariq Zahir, til avisen.Han antar at oljehandlere har satset på lavere priser før tallene ble publisert, og at disse har justert sine posisjoner umiddelbart, slik at prisene ble presset opp.Prisene på bensinkontrakter steg ifølge nyhetsbyrået, ettersom EIA-tallene viste et uventet stort fall i bensinlagrene i løpet av forrige uke. Også lagrene av destillerte produkter, som diesel og fyringsolje, ble noe redusert.- Med Saudi-Arabias motvilje mot å kutte produksjon, og Irans motvilje mot å fryse produksjon, vil oljemarkedet være i limbo på kort sikt, sier Carsten Menke, analytiker i Julius Baer.Enkelte markedsobservatører har tro på at en frysing av oljeproduksjonen vil kunne støtte opp under prisene.- Et møte for å begrense produksjonen vil legge grunnlaget for at et produksjonskutt etter hvert kan komme. En pris på 30 dollar pr fat er nå et gulv, skriver markedsøkonom Peter Cardillo i First Standard Financial i et kundenotat, ifølge TDN Finans.