Spår et svakt 2016 for shipping

Ikke engang kinesisk nyttår klarer å skyve tørrlastratene oppover.

Tørrlastratene faller frem mot kinesisk nyttår.
Børs

I 2015 hadde shippingratene i Hong Kong sitt største fall siden 2009, opplyser transport- og logistikkanalytiker John Mathai i Bloomberg Intelligence som tror 2016 blir et tøft år for tørrlastmarkedet.Idet vi nærmer oss kinesisk nyttår, pleier shipping-ratene å tikke oppover som følge av at fabrikkene ønsker å få sendt avgårde mest mulig lagerprodukter før de holder stengt en hel uke i anledning nyttårsfeiringen.

I 2016 starter feiringen 7. februar, og varer helt til 13. februar.Til tross for at det kun er en uke igjen før nyttårsfeiringen starter, er det lite optimisme å spore innen shipping der Baltic Dry-indeksen som igjen og igjen setter nye lavestenoteringer.Tirsdag falt Baltic Dry-indeksen nye 1,3 prosent, fra 314 til 310 poeng. Hittil i år har tørrlastratene falt godt over 30 prosent.

baltic dry
bulkrater
bulkskip
Nyheter
Shipping
Børs