Svakere fremtidsutsikter sender LinkedIn til bunns

Til tross for at LinkedIn leverte bedre resultater enn ventet, stuper nettverkstjenesten på børsen.

Årsaken er svakere utsikter for inneværende kvartal.I forbindelse med at regnskapet ble lagt fram, presenterte selskapet også sin prognose for årets tre første måneder. LinkedIn, som driver verdens største nettverkstjeneste for arbeidssøkere og fagfolk, tror omsetningen blir på 820 millioner dollar med et overskudd på 55 cent per aksje. Det er betydelige svakere enn analytikernes forventninger på henholdsvis 867 millioner dollar og 74 cent.Dermed forduftet drøyt en firedel av selskapets verdi da aksjen stupte 28,7 prosent til 137,05 dollar i etterhandelen på Wall Street.LinkedIn sier de skuffende forventningene skyldes en svak utvikling i rekrutteringsmarkedet utenfor Nord-Amerika, «som følge av globale økonomiske forhold».