Oslo Børs åpner svakt opp fredag morgen. Etter knappe ti minutter har imidlertid stemningen snudd.Etter en drøy halvtimes handel står hovedindeksen i 584,46, ned 0,23 prosent, og det er hittil omsatt akajser for 321 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen faller fredag 0,58 prosent til 41,30 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 0,53 prosent til 41,44 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 41,12 dollar fatet ved børsslutt torsdag.Prisene holder dermed toppnivåer for de seneste 15 uker.- Denne ukens kunngjøring fra Federal Reserve, og svekkelsen i dollar, har styrket råvarer i sin alminnelighet, og olje har tjent på dette (…) Prisene nærmer seg imidlertid nivåer hvor et antall svingprodusenter begynner å få lønnsom drift igjen, sier analytiker i IG i Melbourne, Angus Nicholson, til Bloomberg News, ifølge TDN Finans.WTI-kontrakten har siden den nådde et 13 års bunnivå 11. februar, steget med 53 prosent, og prisene på både WTI og Brent er de høyeste siden begynnelsen av desember i fjor.Ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans innebærer den seneste tids oppgang et paradoks, fordi høyere priser vil kunne stimulere oljeselskaper til å øke produksjonen, etter hvert som prisen kommer opp på nivåer hvor de kan drive med overskudd.Dette vil da kunne bidra til å øke tilbudsoverskuddet som i utgangspunktet førte til det omfattende prisfallet.- Vi har brukt opp en betydelig del av potensialet på oppsiden. Jeg har vanskelig for å se hva som skal kunne føre til ytterligere, varig oppgang i prisene, sier Citigroup-analytiker Tim Evans til avisen.Mange analytikere og investorer viser til paralleller til et lignende bull-marked for et år siden, da prisene steg med rundt 30 prosent mellom januar og mai, for så å falle til nye bunnivåer.Statoil faller 0,60 prosent til 132,70 kroner.TungvekterneDet er mye rødt blant de mest omsatte aksjene fredag. DNB faller 0,88 prosent, Norsk Hydro er ned 1,28 prosent og Yara går tilbake 0,30 prosent.Orkla og Seadrill faller henholdsvis 0,60 og 0,99 prosent.Lerøy Seafood er dagens mest omsatte aksje, etter at i selskapet til en kurs på 355 kroner. Lerøy faller 1,04 prosent til 380 kroner, og det er omsatt aksjer for 992 millioner kroner.Austevoll melder fredag også at styret i selskapet forslår et utbytte på 7,00 kroner for 2015. Aksjen stiger 4,28 prosent til 67,00 kroner.Pålegges slaktingMattilsynet har nå pålagt John Fredriksens Marine Harvest i Nord-Trøndelag. Årsaken er gjentatte overskridelser av lusegrensen.Mattilsynet krever at fisken skal slaktes ut innen 25. mars, og varsler at selskapet ilegges tvangsmulkt om fristen ikke overholdes.Aksjen faller 0,23 prosent til 129,70 kroner.Fersk oppdateringDNO har fredag morgen ved utgangen av 2015. De viser at selskapets påviste og sannsynlige reserver (2P) på working interest-basis (CWI) er estimert til 392 millioner fat per 31. desember.Det er en nedgang fra 484 millioner fat på samme tid i 2014.DNO-aksjen faller 2,28 prosent til 6,87 kroner.Ny avtaleSevan Driling klatrer fredag morgen 6,54 prosent til 2,77 kroner.Upstream skriver ifølge TDN Finans at Seadrill har inngått en avtale med Shell for Sevan Drillings «Sevan Driller» for en kontrakt på inntil fire måneder offshore Brasil, og viser til en "velinformert kilde".Kontrakten har en fast periode på 60 dager og har opsjoner på ytterligere to ganger 30 dager.