Mens Oslo Børs faller 0,3 prosent onsdag ettermiddag, er Telenor opp 0,2 prosent til 132,90 kroner. Den siste måneden har aksjen steg 7,1 prosent.Analytiker Fredrik Thoresen sier til TDN Finans at han mener kursoppgangen den senere tiden først og fremst skyldes utviklingen i Thailand.Jasmine International klarte ikke å gjøre opp for seg for 900 MHz-lisensen det vant i desember. Thailandske telekommyndigheter meldte i dag at det derfor vil bli holdt en ny auksjon i juni.-I og med at thailandske DTAC utgjør omtrent 10 prosent av selskapsverdien til Telenor har dette direkte innvirkning på Telenor-kursen, sier Thoresen til TDN Finans.DTAC har steget nærmere 50 prosent i lokal valuta denne måneden.Jasmine vil sannsynligvis bli holdt utenfor neste auksjon, mener analytikeren.- Det gjør at det mindre sannsynlig at man får en fjerde aktør i Thailand. Konkurransesituasjonen i Thailand er fortsatt tøff, men den ville vært tøffere med en fjerde aktør, som sannsynligvis ville brukt pris for å ta markedsandeler, sier han.