Kriserammede Norske Skog klatret mandag hele 23,53 prosent til 2,10 kroner på Oslo Børs. Oppturen kom etter fredagens melding om at selskapet nå.Thomas Faeh i Carnegie vil imidlertid ikke ta for gitt at selskapet nå er reddet for denne gang. Han frykter at selskapet ikke vil ha nok penger til å håndtere forfallet i juni, skriver Dagens Næringsliv.Årsaken er at noe av selskapets kontantbeholdninger er bundet, samt at det er uvisst om de klarer å få solgt unna eiendeler. At aksjonærene skal gå inn med de store summene i den kommende emisjonen tviler Faeh også på.- Selskapet trenger rundt 510 millioner kroner i kontantstrøm best case, skriver Faeh i en e-post til avisen, og påpeker at han regner med at selskapet vil trenge 790 millioner kroner, dersom de ikke lykkes med å selge en fabrikk i New Zealand.- Og selv om selskapet på mirakuløst vis klarer å betale forfallet i juni, så vil det bare kjøpe tid frem til 2019 da 290 millioner euro forfaller, sier Faeh, som mener «å kjøpe seg tid» er en bedre konklusjon enn «reddet».Ledelsen i Norske Skog er imidlertid optimistisk.- Vi har alltid betalt ved forfall og har til hensikt å gjøre dette i juni 2016 også. Kontantstrøm fra virksomheten, emisjonen og salg av eiendeler vil bli brukt til å betale forfallene i 2016, sier kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, Carsten Dybevig, til DN.