Anbefaler syv aksjer

Nordea-strateg Erik Roland forteller om sine favorittaksjer på Oslo Børs.

Nordea / Nordea

Forrige uke falt Nordea-porteføljen 0,8 prosent mens hovedindeksen på Oslo Børs la på seg 0,7 prosent.Verst gikk det med DNB som falt 5,5 prosent.Ifølge strategene skyldes det spekulasjoner rundt bankens eksponering mot det kriserammede, kanadisk‐amerikanske helseforetaket Valeant Pharmaceuticals.- Vi velger denne uken å ta DNB ut av ukeporteføljen, drevet hovedsakelig av ønsket om å smale inn porteføljen noe, slår strategene fast.- Sterkest utvikling hadde Marine Harvest (+2,6 prosent) som også var blant våre sterkeste kort uken før. Flere oppgraderinger av lakseprisforventningene og kursmål fra konkurrerende meglerhus løftet selskapet, skriver Nordea.Ukeporteføljen består av følgende aksjer:

    EuroprisYaraMarine HarvestProtector ForsikringHavfiskOcean YieldZalaris
Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.