Det blir tøft for verdens lakseleverandører å fylle tomrommet chilenerne vil etterlate seg.Det sier Peter Gati, leder for den norske lakseimportøren Storm Seafood sin avdeling på USAs østkyst, til Intrafish, ifølge TDN Finans.Prisene for chilensk laks eksportert til USA har steget 14 uker på rad.- Etterspørselen er allerede høyere enn tilbudet, noe som vil være tilfelle i år og trolig også neste år. Det vil trolig presse prisene opp, sier Gati til Intrafish.Han legger til at noen kjøpere som normalt kjøper laks til lavere priser ikke vil kunne «rettferdiggjøre høyere priser som kommer, og kanskje bytter til annen sjømat eller til og med andre proteiner».Høye priser kan slik påvirke konsumveksten.-Vi har sett det tidligere med restaurantaktører på mellom- og lavere nivåer. De kan komme til å redusere alternativene av laks på menyene, eller ha dem sjeldnere på menyen, sier Gati til Intrafish.