59 prosent av fondsforvaltere tror vi har entret den siste fasen av den økonomiske veksten for denne gang, kommer det frem av en analyse gjennomført av Bank of America, skriver MarketWatch.Det betyr at investorer ikke har vært mer pessimistiske til den globale økonomiske veksten siden i 2008.- Vår antagelse er at vi nå er i slutten av både markedssyklusen og den makro økonomiske syklusen, og at investorer bør posisjonere seg defensivt og med en bred portefølje, sier Michael Darda, sjeføkonom i MKM Partners, ifølge MarketWatch.I USA beregner the National Bureau of Economic Research (NBER) temperaturen på amerikansk økonomi ved å definere «økonomiske faser» .Det man forsøker er å definere om vi er i en økonomisk oppgangsperiode eller nedgangsperiode.Ifølge studien over ser det ut til at mange nå tror oppgangsperioden som har vart hele veien fra 2008 er ved veiens ende og at vi skal inn i en lengre nedgangsperiode.Det Internasjonale Pengefondet (IMF) venter en global økonomisk vekst på 3,4 prosent for 2016 og 3,6 prosent for 2017.Dog har de uttalt at de kan vurdere å nedjustere denne forventningen.