Mandag morgen meldte Borregard at de vil
hjelpe Spania-partner Sniace SA med en refinansiering- Det er snakk om et mindre beløp. Dette er ikke noen stor investering. Men det foreligger ikke en endelig avtale. Dette er et tilbud, gitt under visse forutsetninger, sier Sørlie til nyhetsbyrået.- Det er vanskelig å finne en billigere kilde, sier Sørlie til TDN Finans.
, gitt visse betingelser.Borregaard-sjef Per A. Sørlie sier til TDN Finans at dette dreier seg om «et mindre beløp» for Sniaces andel av Lignotech Ibérica.Dersom kjøpet går gjennom, vil fabrikken bli heleid av Borregaard.Fiks ferdig fabrikkHan forteller at et oppkjøp isolert sett ikke vil ha noen effekt på Borregaards BALI-prosjekt, som ikke er planlagt gjennomført med det første.- Dette påvirker ikke BALI-beslutningen. Vi trenger heller ikke gjøre ytterligere investeringer for å iverksette produksjon ved dette anlegget, utover beløpet vi kjøper aksjene for. Det er en fiks ferdig fabrikk, sier Sørlie.Ved full kapasitet kan fabrikken produsere 60.000 til 70.000 tonn lignin.Borregaard klatrer mandag formiddag 2,79 prosent til 55,25 kroner på Oslo Børs. Aksjen har hittil i år steget 11,84 prosent, mens den de siste tolv månedene er opp 1,84 prosent.