Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner ned 0,66 prosent i dag.«Pga. påske blir det nå noen dager med mindre handel på verdens børser. Oslo Børs holder for øvrig åpent mandag, tirsdag og halve onsdagen denne uken. Når det er sagt, stemningen i markedet må sies å være relativt god, tiltross for at vi fremdeles befinner oss i korreksjonsmodus. Den gode stemningen skyldes hovedsakelig at oljeprisen har steget hele 50 % fra bunnen i januar. Utvalgte hendelser i dag; Makro: Existing Home Sales (USA)», skriver Berntsen.
«Det ser ikke så aller verst ut», het det i Brent-oljen faller mandag 1,1 prosent til 40,77 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 1,4 prosent til 40,58 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,30 dollar fatet ved børsslutt fredag.Ifølge Bloomberg News og TDN Finans trekkes prisene ned av at , som for første gang på tre måneder viste en økning.Amerikanske oljeselskaper hadde ifølge Baker Hughes 387 rigger i arbeid, noe som er én rigg mer enn en uke tidligere, da antallet nådde det laveste nivået siden desember 2009.Børsene i Kina stiger. Composite-indeksen i Shanghai er opp 2,2 prsoent, mens Hang Seng-indeksen i Hong Kong klatrer 0,2 prosent. Kospi-indeksen i Sør-Korea faller derimot 0,1 prosent, mens Straits Timesi Singapore er ned 1,0 prosent.Tokyo-børsen er feriestengt.– Vi ser ikke mye entusiasme i markedene, tatt i betraktning at uken er kortere som følge av ferie og den sterke veksten vi har hatt nylig, sier strateg Koon Chow i Union Bancaire Privee i London.Mange investorer frykter en ny nedgang i oljeprisene og viser derfor forsiktighet.De amerikanske børsne fikk en positiv avslutning på ukenVed børsslutt fredag stod Dow Jones opp 0,7 prosent til 17.599, mens den bredere S&P 500 steg 0,4 prosent til 2.049.Teknologitunge Nasdaq sluttet også dagen opp 0,4 prosent til 4.795.- Det har vært en bra uke og måned for aksjer. Det som plagede markedene i begynnelsen av året, virker å ha mindre betydning nå, sa Terry Sandven, sjefstrateg ved US Bank i Minneapolis, til Bloomberg.Oslo Børs steg bredt fredag ettermiddag. Hovedindeksen endte opp 0,8 prosent til 590,28. Bakgrunnen for oppgangen var først og fremst at oljeprisen steg til nivåer nær årsbeste.ØMU: Driftsbalanse, januar, kl. 10.00Italia: Driftsbalanse, januar, kl. 10.30SSB: Internasjonale reserver og valutalikviditet, februar 2016, endelige tall, kl. 10.00Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)