Asiatiske børser fortsetter i samme spor der USA slapp i går kveld - med oppgang. Unntaket er Tokyo, der Nikkei ligger an til å falle 0,7 prosent til 16.857,62, mens den bredere Topix-indeksen går tilbake 0,6 prosent til 1.351,99. Dette henger nok sammen med en sterkere yen, særlig mot dollar, som har svekket seg markert i kjølvannet av rentedommen.Ellers i Asia stiger Shanghai Composite-indeksen én prosent, mens large cap-indeksen CSI 300 legger på seg like mye. I Hong Kong klatrer Hang Seng 1,1 prosent.Vi tar også med at Seoul-børsen avanserer 0,6 prosent, mens den råvaretunge Sydney-børsen endte i pluss én prosent.Netfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,53 prosent torsdag.- Det blir færre rentehevninger i USA, de nest to årene, enn tidligere annonsert. Det kom frem under gårsdagens rentemøte i Federal Reserve. Dette er godt nytt for verdens aksjemarkeder, derfor forventer vi oppgang i Europa i dag. Det er for øvrig rentemøte i norges bank i dag. Pga. svake vekstutsikter i norsk økonomi blir renten med stor sannsynlighet satt ned med 0,25 %poeng, til 0,5 %. Utvalgte hendelser i dag; Makro: Interest rate decision (NO), CPI (EU), Jobless Claims, Philly Fed index, Leading Indicators (USA).OljeprisenTorsdag morgen omsettes Brent-oljen for 30,38 dollar fatet, ned 2,97 prosent, mens WTI-oljen faller 2,70 prosent til 29,52 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 40,11 dollar ved børsslutt onsdag.USARentebeskjeden fra den amerikanske sentralbanken Federal Reserve ga olje- og børsopptur onsdag. Dow Jones endte dermed opp 0,43 prosent til 17.325,76, S&P 500 steg 0,56 prosent til 2.027,22, mens Nasdaq la på seg 0,75 prosent til 4.763,97.Sentralbanksjef Janet Yellen og Federal Reserve holder styringsrenten uendret. Samtidig kutter sentralbanken utsiktene for den videre oppgangen i styringsrenten i år. Sentralbanken ser nå for seg to hevinger mot tidligere fire, skriver CNBC.Sentralbanken peker på at flere økonomiske indikatorer, inkludert sterke jobbtall, viser styrkelse av arbeidsmarkedet. Inflasjonen har dessuten tiltatt, selv om den fortsatt ligger under Feds langsiktige mål på to prosent. Sistnevnte begrunnes med fallende energipriser samt prisene på annen import.Oslo BørsOslo Børs åpnet opp onsdag morgen, og holdt seg i pluss gjennom dagen. Hovedindeksen endte til slutt på 586,00, opp 0,55 prosent. Det ble omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,03 milliarder kroner.Kjell Inge Røkkes Aker Capital  til en kurs på 29,00 kroner. Nyheten sendte aksjen ned 0,31 prosent til 31,90 kroner.Songa Offshore falt onsdag 15,79 prosent til 0,32 kroner som dagens største taper. Dermed fortsatte aksjen nedturen, etter at den tirsdag stupte hele 50 prosent. Bakgrunnen for gårsdagens kursras var en melding hvor selskapet varslet om en . Selskapet planlegger blant annet å utstede et konvertibelt obligasjonslån på 100 millioner dollar, med opsjon på å øke lånet til 125 millioner dollar.Norges Bank offentliggjør sin rentebeslutning, og slipper samtidig en ny, pengepolitisk rapport.Det hersker en bred forventning om at styringsrenten kuttes med 0,25 prosentpoeng til 0,50 prosent, og at den pengepolitiske rapporten vil vise en nedjustert rentebane.Rentedommen kommer klokken 10:00, med pressekonferanse en halv time senere.Samtidig med rentedommen slipper SSB en reiseundersøkelse og prisindeks for nye boliger, begge for 4. kvartal i fjor.Sverige (09:30): Ledighet, februarSveits (09:30): RentebeslutningItalia (10:00): Handelsbalanse, januarØMU (11:00): KPI, februarStorbritannia (13:00): RentebeslutningUSA (13:30): Førstegangssøkende ledighetstrygd (jobless claims), per 12. mars (konsensus ifølge Marketwatch: 268.000)USA (13:30): Philadelphia Fed-indeks, mars (konsensus: minus 0,5)USA (15:00): Jolts-indikatoren, januarUSA (15:00): Ledende indeks, februarPå Wall Street skal 21 selskaper legge frem tall. Vi tar også med at Swedbank Nordic Energy Summit går av stabelen på Grand Hotel i Oslo.I USA slipper amerikanske energimyndigheter (DOE) ukentlige gasslagertall klokken 15:30 norsk tid. Gjensidige Bank ASA og Gjensidige Bank Boligkreditt AS avholder ordinær generalforsamling.Ellers i finansverdenen avholder Jæren Sparebank forstanderskapsmøte, mens Sparebanken Møre legger frem årsrapport.Kilder: Oslo Børs, SSB, Marketwatch, CNBC, TDN Finans