Det er god stemning på de aller fleste børsene i Asia fredag morgen. Unntaket er i Japan, der utviklingen går motsatt vei. Nikkei er foreløpig ned 1,45 prosent, mens den bredere Topix-indeksen faller 1,41 prosent.Dette henger nok sammen med en sterkere yen, særlig mot dollar, som har svekket seg markert etter den amerikanske rentedommen onsdag.Shanghai Composites i Kina klatrer derimot 2,19 prosent, og CSI 300 er opp 2,27 prosent. Hang Seng i Hong Kong stiger 0,63 prosent.Les hele Asia-kommentaren Netfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,73 prosent fredag- Vi tror Oslo børs åpner opp 0,73 prosent i dag. Norges bank kuttet, som ventet, styringsrenten med 0,25 prosentpoeng i går. I tillegg signaliserte sentralbanken muligheten for negative renter gitt nye store forstyrrelser i norsk økonomi. Pga. situasjonen i oljesektoren, tror vi sannsynligheten for negative renter er langt større en det sentralbanken selv legger til grunn, sier analysesjef Roger Berntsen i Netfonds i en kommentar fredag morgen. - Renter i null/minus, betyr at vi, A/S Norge, må selge aksjer i oljefondet for å holde "hodet over vannet". Problemet med å hente penger fra oljefondet er at kronen vil styrkes betraktelig i en slik prosess, noe som vil svekke vår konkurranseevne. Dette er neppe vår regjering, eller våre politikere, klar over. Mao. vår påstand er at pengene i oljefondet vil for alltid bli værende igjen i utlandet, sier Berntsen.OljeprisFredag morgen omsettes Brent-oljen 1. pos for 41,53 dollar fatet, ned 0,02 prosent, mens tilsvarende kontrakt for WTI-oljen er ned 0,02 prosent til 41,65 dollar fatet. Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 41,12 dollar ved børsslutt torsdagdagUSAAmerikanske børser endte svakt opp torsdag Dollaren som lenge har vært problematisk sterk, falt til sitt laveste nivå på åtte måneder. Dow Jones endte opp 0,9 prosent til 17.481,49 poeng. S&P 500-indeksen steg 0,6 prosent til 2.040,59 poeng, mens Nasdaq endte opp 0,23 prosent til 4.774,98 poeng. Til tross for en profitwarning klatret Caterpillar 2,1 prosent. General Electric ledet an i Dow Jones-indeksen, hvor Wal-Mart tynget. Oslo BørsHovedindeksen på Oslo Børs falt torsdag beskjedne 0,04 prosent før den sluttet på 585,78 poeng. Det ble omsatt aksjer for fire milliarder kroner. I løpet av den siste måneden har Oslo Børs lagt på seg 10,08 prosent mens hovedindeksen er ned 4,01 prosent hittil i år.Store selskaper som DNB, Telenor og Yara falt henholdsvis 0,97 prosent, 1,83 prosent og 1,64 prosent mens aksjonærene i Hydro kunne glede seg over en oppgang på 2,36 prosent.Norske Skog jobber hardt for å få til en ordning med obligasjonseierne, og falt tilbake ytterligere 5,43 prosent til 1,74 kroner. Songa Offshore falt 9,38 prosent til 0,29 kroner etter å ha blitt sablet ned etter den omfattende finansieringspakken som ble annonsert denne uken.Les hele børskommentaren Dette skjer i dagUSA: University of Michigan sentimentsindeks foreløpig, mars, kl. 15.00SSB: Kostnadsindeks for innenriks sjøfart, 4. kvartal 2015, kl. 10.00SSB: Statens pensjonsfond Norge, 2. halvår 2015, kl. 10.00SSB: Utenrikshandel med tjenester, 4. kvartal 2015, kl. 10.00SSB: Kostnadsindeks for buss, 4. kvartal 2015, kl. 10.00Hofseth BioCare: ÅrsrapportNorsk Hydro: ÅrsrapportStatoil: ÅrsrapportPioneer Property Group: Ordinær generalforsamlingKilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)↑annonse