Et knippe nøkkeltall fra Eurostat

Eurostat har sluppet tall for konsumprisindeks og handelsbalanse. 

President of European Central Bank Mario Draghi ... in Frankfurt, Germany, Thursday, July 5, 2012, after the ECB announced to lower its main interest rate to 0.75 per cent. (AP Photo/Michael Probst) Michael Probst
Børs
Endelige tall fra Eurostat viser at konsumprisindeksen for eurosonen falt 0,2 prosent på årsbasis i februar, mens det var en oppgang på 0,2 prosent på månedsbasis.Bloomberg News melder ifølge TDN Finans at det på forhånd var det ventet en prisnedgang på 0,2 prosent på årsbasis og en oppgang i prisene på 0,1 prosent på månedsbasis. Kjerneinflasjonen steg 0,8 prosent på årsbasis februar. Her var det ventet en oppgang på 0,7 prosent.Hele meldingen finner duHandelsbalansen for eurosonen viste et ujustert overskudd på 6,2 milliarder euro i januar, ned fra 7,1 milliarder i januar 2015 og ventet 10,0 milliarder.Sesongjustet var overskuddet i handelsbalansen på 21,2 milliarder euro, mot ventet 19,5 milliarder.  Samtidig ble handelsbalansen for desember justert opp fra 21,0 til 22,5 milliarder. Hele rapporten finner du