Foto: Scanpix

Gode resultater for Statens pensjonsfond Norge

Årsresultatet for 2015 viser en avkastning på 7 prosent for Statens pensjonsfond Norge. Det er 0,5 prosentpoeng bedre enn referanseindeksen.

– Vi registrerer gode resultater i en turbulent periode både for finansmarkedene og norske bedrifter, sier Olaug Svarva, administrerende direktør i Folketrygdfondet i en pressemelding.Det er Folketrygdfondet som forvalter kapitalen i Statens pensjonsfond Norge.Fondets markedsverdi økte med 12,8 milliarder kroner, og utgjorde ved årsskiftet 198,4 milliarder kroner.En verdiøkning i aksjer på 9,9 prosent og i obligasjoner med 2,9 prosent sørget for at den samlede avkastningen ble på 7 prosent. Det er noe lavere enn snittet på 7,6 de siste 10 år.– Usikre inntjeningsutsikter og et lavt rentenivå bidrar til avdempede forventninger til avkastningen den nærmeste tiden, sier Svarva. (©NTB)


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også