Goldman Sachs: Derfor er markedet sterkere enn du tror

Goldman Sachs mener aksjemarkedene ikke gjenspeiler styrken i den underliggende økonomien i flere i-land. 

Goldman Sachs mener aksjemarkedene ikke gjenspeiler styrken i den underliggende økonomien i flere i-land.
Børs
- Når vi ser på data fra ulike steder i verden synes vi de fundamentale forholdene er mye bedre enn det mange markeder antyder, sier Goldman Sachs-direktør Katie Koch.Koch og Goldman Sachs-teamet har sett på nøkkeltall i et bottom-up-perspektiv og mener aksjemarkedene ikke gjenspeiler den faktiske styrken de ser i en rekke økonomier.Til tross for at sparekniven fortsatt preger avisoverskriftene, ser Koch styrke i en rekke i-landsøkonomier.- En stor del av kostnadskuttene er allerede gjennomført og selskapene har sterke balanser- Vi ser gårsdagens melding fra Fed som en reaksjon på det som skjer utenfor USA. I USA ser vi at forbrukersentimentet som utgjør 70 prosent av amerikansk økonomi, er sterktKoch poengterer at man likevel må være selektiv i et marked der Goldman Sachs venter ensifret prosentvis oppgang i år.- Vi er undervektet i råvarer i alle våre porteføljer, både innen energi og materialer. Samtidig har vi overvekt av for eksempel forbrukerrelaterte aksjer og finans, sier Koch.