Har aldri sett lignende krangel

Sjef i Revisorforeningen har aldri sett lignende konflikt som mellom Norske Skog og deres revisor.

Norske Skog - Foto: Scanpix

Adm. direktør Per Hanstad i Revisorforeningen har gjennom sine 35 år i bransjen aldri sett en krangel som ligner den som pågår mellom revisor og det kriserammede Norske Skog, skriver Dagens Næringsliv.Papirselskapet meldte onsdag at de nå bytter ut sin revisor EY . Hadde de lagt revisors anbfealing til grunn med tanke på verdsettelsen av selskapet, ville Norske Skog hatt negativ egenkapital.- Det er ikke veldig ofte det skjer, i hvert fall ikke i et børsnotert selskap, sier Hanstad til avisen.- Jeg kan ikke huske noen saker der det er blitt satt sånn på spissen i forkant av at regnskapet skal fastsettes, som her, ikke på mine 35 år i bransjen, forteller han, men understreker samtidig at et selskap står fritt til å velge seg en ny revisor, og at de som jobber i bransjen, noen ganger kan se at revisorbytter åpenbart skyldes konflikt.Kommunikasjonsdirektør i Norske Skog, Carsten Dybevig, understreker overfor avisen at selskapet ikke klarte å bli enig med revisoren.– Vi er uenig med revisor om fremtidsutsiktene for papirbransjen – som direkte reflekterer i verdivurderingene av anleggsporteføljen vår, sier Dybevig, og viser til at selskapets verdivurderinger av fabrikkanleggene er i samsvar med hvordan konkurrentene takserer sine anlegg.EY-partner  Eirik Tandrevold kan på grunn av taushetsplikten ikke gi noen kommentarer til DN.