Norges Bank besluttet i går å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,50 prosent. Beslutning var i høy grad som ventet. Alle analytikere spurt av Reuters ventet et kutt.- Som vi ventet senket Norges Bank styringsrenten til 0,5 prosent i går, og den videre senkningen av rentebanen var også godt i tråd med vår forventning med unntak av i 2019, hvor rentebanen endte enda lavere enn vi hadde ventet, skriver sjeføkonom Kari Due-Andresen i fredagens rapport fra Handelsbanken.20 prosent sannsynlighet for nullrenteIfølge Handelsbanken innebærer den nye rentebanen at styringsrenten senkes videre til 0,25 prosent i juni eller september, og videre innebærer rentebanen en sannsynlighet på 20 prosent for at renten kan bli kuttet helt til null i desember.- Videre venter ikke Norges Bank at renten vil bli satt opp før i juni 2018, og ved utgangen av 2019 ender rentebanen på 0,75 prosent, skriver Kari Due-Andresen.- Vekstutsiktene for norsk økonomi er noe svekket, og vi venter at prisveksten etter hvert vil avta. Styringsrenten settes derfor ned. Slik vi vurderer utsiktene, kan styringsrenten bli satt ytterligere ned i løpet av året, sa sentralbanksjef Øystein Olsen i en kommentar torsdag.