I siste utgave av Kapital kan vi lese at investeringen i indiske Unitech som Telenors nåværende konsernsjef Sigve Brekke var pådriver for som Asia-sjef i 2008, har kostet Telenors aksjonærer rundt 30 milliarder kroner.Mer alvorlig er det at Unitech er dypt involvert i den største korrupsjonssaken i nyere indisk historie - og at alle varsellamper tilsa at investeringen burde skrinlegges.Men Brekke trosset ekspertenes råd. Det kan nå koste ham jobben, skriver Kapital.
- Telenor er et selskap tuftet på norske verdier, og vi aksepterer ikke korrupsjon. Konsernsjef Sigve Brekke i brev til næringsminister Monica Mæland 23. februar 2016Les hele saken i siste utgave av Kapital.
Kapital har i forbindelse med artikkelen sendt konsernsjef Sigve Brekke en rekke spørsmål på epost. Brekke har ikke svart på noen av Kapitals spørsmål.- Telenor er ikke blitt beskyldt for korrupsjon eller for andre ulovlige handlinger i forbindelse med tildelingen av mobillisenser i India i 2008. Indiske myndigheter har vært tydelige på at Telenor var en uskyldig part da Uninors lisenser ble kansellert av landets Høyesterett, og Telenor fikk også tilbake de kostnader vi hadde hatt for de kansellerte lisensene, skriver Telenors kommunikasjonsdirektør Glenn Mandelid i en redegjørelse til Kapital.