Johan H Andresen jakter på oljekupp

Johan H. Andresen. Foto: Scanpix

Ifølge Ferd-sjef John Giverholt har selskapet ingen planer om å vekte seg ned i olje og offshore. Snarere tvert imot.

Johan H. Andresens Ferd har aldri hatt mer kontanter. Nå leter han etter billig olje, skriver Dagens Næringsliv.En positiv utvikling i eiendom og markedsbaserte aksjer ga familieselskapet Ferd, som Andresen eier sammen med sine døtre Katharina og Alexandra, en verdivekst på ni prosent i fjor. De siste ti årene har Ferd ifølge avisen hatt store investeringer innen olje og offshore, og selskapet er blant hovedeierne i oljeserviceselskapene Aibel og Interwell og seismikkselskapet PGS. Rundt fire milliarder kroner av Ferds verdier er i oljebransjen.- Det er en sektor som er viktig for Norge og vil fortsatt være det. Vi har ingen planer om å vekte oss ned i olje og offshore. Snarere tvert imot, sier Ferds adm. direktør John Giverholt, som fortsatt har tro på oljebransjen.- Vi har gjort gode investeringer i oljerelaterte sektorer og kan gjøre det igjen, påpeker han overfor avisen.Ferd har etter salget av it-selskapet Telecomputing en rekordhøy kontantbeholdning på drøyt to milliarder kroner. Noe av pengene kan bli brukt på bunnfiske i oljesektoren.- Hvis det skulle dukke opp gode investeringsmuligheter, så vil vi snarere vurdere om det er tid for å kjøpe. Det kan være et gunstig tidspunkt nå, om prisen er riktig, sier Ferds investeringsdirektør Tom Erik Myrland til DN.