Kjos inn i WR Entertainment

Underholdningsselskapet WR Entertainment, som skal filmatisere westernhelten Morgan Kane, får blant andre Bjørn Kjos og Arne Blystad inn på eiersiden, ifølge en børsmelding fredag.

Ivan Kverme

WR Entertainment vil foreta en rettet emisjon på 13,76 millioner nye aksjer mot en gruppe eksterne investorer, bestående av Bjørn Kjos, Norwegian-finansdirektør Frode Foss og Thomas Raaschou, samt en annen investorgruppe bestående av Arne Blystad og nærstående, opplyser selskapet.Med totalt 90.302.300 aksjer etter fullført emisjon vil Kjos & Co få en eierandel på 15,23 prosent. I tillegg får de en opsjon (i form av warrants) på kjøp av ytterligere 1,5 millioner aksjer, som ved utøvelse kan gi dem en samlet eierandel på 16,6 prosent.Kursen i emisjonen dumpes til 2 kroner aksjen, noe som er 51 prosent under gårsdagens sluttkurs på markedsplassen Merkur på Oslo Børs. I dag faller aksjen 2,44 prosent til 4 kroner. Siden aksjen ble notert på Merkur 13. januar i år har aksjen stupt 73,3 prosent. Gunnar Ryan Wiik (34) skal spille hovedrollen i filmen, som er basert på bøkene om Morgan Kane. Planen er tre filmer på tre år, og filmprosjektet blir norgeshistoriens desidert dyreste. Budsjettet er på 27 millioner dollar, eller rundt 240 millioner kroner.Den første filmen skal etter planen komme ut om rundt ett år.Det er i år 50 år siden Kjell Hallbing, alias Louis Masterson, ga ut den første av i alt 83 bøker om Morgan Kane.Les hele børsmeldingen her.