Den amerikanske dollaren har falt overraskende mye de siste ukene. Mange forstår ikke nedgangen og mener det er mer en bare vanlige markedsbevegelser som står bak, skriver MarketWatch.Ifølge nyhetsbyrået går det nemlig rykter om at representanter fra verdens ledende økonomier ble enige under forrige måneds G-20 møte i Shanghai om å sammen bidra til å svekke dollaren.Dette fordi en styrket amerikansk dollar har bidratt til å svekke finansmarkedene, og ved å svekke dollaren, håpes det at råvarepriser kan stige og at finansmarkedene kan hente seg inn etter den svake starten på året.- Det virker å ha blitt gjennomført en slags Shanghai Accord. Hvor ledende økonomier har blitt enige om å stabilisere dollaren mot de store valutaene via pengepolitiske handlinger, sier Joachim Fels, økonomisk rådgiver i PIMCO, skriver nyhetsbyrået.Det pekes blant annet på at den europeiske sentralbanken, og sentralbanker i USA, Kina og New Zealand har gjennomført handlinger som underbygger denne teorien.- Det har skjedd en global koordinert handling blant sentralbanker for å svekke dollaren, hvilket igjen har bidratt til å støtte finansmarkedene, skrev Chris Weston, sjefstrateg i IG fredag, ifølge MarketWatch.Samtidig finnes det de som ikke støtter teorien, som mener at dollaren bare har vært svært sterk og at den dermed kun har falt naturlig.Den amerikanske dollaren har falt over 3 prosent siden G-20 møtet.