<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Kutter massivt, men prosjektdirektør fikk 5 mill. i startbonus

Mens oljeselskapet Det norske kvitter seg med ansatte i stor stil, fikk prosjektdirektøren 5,5 millioner kroner bare for å begynne.

Publisert 19. mars 2016 kl. 07.37
Oppdatert 19. mars 2016 klokken 07.43
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 142 ord

Da Olav Henriksen tiltrådte stillingen som prosjektdirektør i Det norske 19. januar 2015, fikk han 5,5 millioner kroner i signeringsbonus for å forlate en lignende stilling i Conoco­Phillips. Det fremgår av selskapets årsrapport, skriver DN.Ifølge avisen dro Henriksen dermed inn 11 millioner kroner i fjoråret, over tre millioner kroner mer enn toppsjef Karl Johnny Hersvik.– Det har jeg ingen kommentar til, sier Henriksen.Han sier til DN at han skjønner at enkelte kanskje kan reagere på betingelsene i en nedskjæringstid.– Det er mulig det. Du får snakke med kommunikasjonsdirektøren.Det norske annonserte tidligere i mars at 85 nye stillinger er i faresonen. Ifjor kuttet selskapet 35 fast ansatte og 120 innleide.Leder Leif Sande i oljefagforeningen Industri Energi har mange medlemmer i Det norske. Han sier til DN at han reagerer på pengebruken.– Det går ut mye penger, som ledere får for nesten ingenting, sier Sande.