Fiskeridirektoratet kaller hendelsen et grovt brudd på forskriftene.Fiskeridirektoratets rapport etter lakserømmingen i fjor sommer er et rent slakt av internkontroll og rutiner hos oppdrettsgiganten Marine Harvest, skriver .Det er uklart hvor mange laks som faktisk rømte fra oppdrettsanlegget ved Alteidet i Kvænangen. Marine Harvest har anslått at det kan ha vært mellom 1.300 og 3.000 fisk, men ifølge avisen viser de faktiske tallene at 10.000 fisk ikke kunne gjøres rede for. I den første meldingen til fiskeridirektoratet skrev selskapet at de hadde mistanke om at åtte laks hadde rømt.– Vi har en nullvisjon når det gjelder rømming, og én rømt fisk er én for mye. Etter hendelsen på Svartberget er alle rutiner gjennomgått, og vi har tatt nødvendige grep for å sikre at slike situasjoner ikke skal oppstå igjen, sier kommunikasjonssjef Eivind Nævdal-Bolstad i Marine Harvest til Nordlys. Han legger til at selskapets ansatte gjør sitt ytterste for å unngå at fisk rømmer. (©NTB)Ansvarlig redaktør og eier av Finansavisen, Trygve Hegnar, eier 0,9 prosent av aksjene i Marine Harvest gjennom sitt investeringsselskap Periscopus.