I 2013 skrev Finansavisen at .1. februar meldte Telenor at det for 360 millioner dollar. Are Traasdahl (43) eide 46,5 prosent av selskapet og kunne dermed innkassere halvannen milliard.En teft av de sjeldne sikret Are Traasdahl (43) milliardgevinst, og han er villig til å satse alt igjen, skriver Dagens Næringsliv.For 15 år siden flyttet han ifølge avisen til USA med en mobiltelefon og to tomme hender. I februar solgte han selskapet Tapad til Telenor for 3,2 milliarder kroner, og sitter selv igjen med over 1,5 milliarder kroner i gevinst.- Jeg leste en artikkel på flyet mellom Trondheim og Oslo om noe som het wap. Det skulle revolusjonere alt. Det viste seg å stemme, men det tok nesten 15 år, sier Traasdahl til avisen.Først grunnla han Thumbplay, som . Traasdahl satt ifølge avisen igjen med «noen hundre mill.» kroner da han solgte selskapet i 2007, og pengene ble brukt til å grunnlegge Tapad i 2010. Ved å knuse enorme datamengder kan selskapet skreddersy annonser for mobil, brett og pc.- Å lykkes som entreprenør handler om masse «logic» og litt «magic». Man må ta et veddemål på hvordan verden vil se ut om tre år basert på det man vet i dag. Det krever logikk. Tar man feil, havner man i trøbbel. Lykkes man, får man et enormt forsprang. Det er magien, sier gründeren til DN.