Ny rentedom i dag - dette skjer også

Torsdag vil alles øyne være rettet mot Norges Bank.

Makro, NorgeNorges Bank offentliggjør sin rentebeslutning, og slipper samtidig en ny, pengepolitisk rapport.Det hersker en bred forventning om at styringsrenten kuttes med 0,25 prosentpoeng til 0,50 prosent, og at den pengepolitiske rapporten vil vise en nedjustert rentebane.Rentedommen kommer klokken 10:00, med pressekonferanse en halv time senere.Samtidig med rentedommen slipper SSB en reiseundersøkelse og prisindeks for nye boliger, begge for 4. kvartal i fjor.Makro, utenlandsSverige (09:30): Ledighet, februarSveits (09:30): RentebeslutningItalia (10:00): Handelsbalanse, januarØMU (11:00): KPI, februarStorbritannia (13:00): RentebeslutningUSA (13:30): Førstegangssøkende ledighetstrygd (jobless claims), per 12. mars (konsensus ifølge Marketwatch: 268.000)USA (13:30): Philadelphia Fed-indeks, mars (konsensus: minus 0,5)USA (15:00): Jolts-indikatoren, januarUSA (15:00): Ledende indeks, februarOljeseminar i Oslo På Wall Street skal 21 selskaper legge frem tall. Oversikten her.Vi tar også med at Swedbank Nordic Energy Summit går av stabelen på Grand Hotel i Oslo.I USA slipper amerikanske energimyndigheter (DOE) ukentlige gasslagertall klokken 15:30 norsk tid. Gjensidige Bank ASA og Gjensidige Bank Boligkreditt AS avholder ordinær generalforsamling.Ellers i finansverdenen avholder Jæren Sparebank forstanderskapsmøte, mens Sparebanken Møre legger frem årsrapport.Kilder: Oslo Børs, SSB, Marketwatch, CNBC, TDN Finans