Hovedindeksen på Oslo Børs falt i dag beskjedne 0,04 prosent før den sluttet på 585,78 poeng. Det ble omsatt aksjer for fire milliarder kroner. I løpet av den siste måneden har Oslo Børs lagt på seg 10,08 prosent mens hovedindeksen er ned 4,01 prosent hittil i år.Store selskaper som DNB, Telenor og Yara falt henholdsvis 0,97 prosent, 1,83 prosent og 1,64 prosent mens aksjonærene i Hydro kunne glede seg over en oppgang på 2,36 prosent.Norske Skog jobber hardt for å få til en ordning med obligasjonseierne, og falt tilbake ytterligere 5,43 prosent til 1,74 kroner. Songa Offshore falt 9,38 prosent til 0,29 kroner etter å ha blitt sablet ned etter den omfattende finansieringspakken som ble annonsert denne uken.Olje/StatoilEt fat Nordsjøolje omsettes nå for 41,12 dollar, opp 1,96 prosent. Oljeprisen får drahjelp av mindre lagerbygging enn ventet i USA og onsdagens melding om at et møte mellom flere OPEC- og non-OPEC-land er satt opp i Doha i Qatar 17. april, der produksjonsfrys blir temaet.- Dette blir en oppfølging av møtet som ble holdt mellom Qatar, Saudi-Arabia, Russland og Venezuela, sier Qatars oljeminister Mohammed Bin Saleh Al-Sada.Torsdag sluttet Statoil på 133,50 kroner etter en oppgang på 2,06 prosent.Norges BankNorges Bank har besluttet å kutte styringsrenten med 0,25 prosentpoeng til 0,50 prosent. Beslutning var i høy grad som ventet. Alle analytikere spurt av Reuters ventet et kutt.- Vekstutsiktene for norsk økonomi er noe svekket, og vi venter at prisveksten etter hvert vil avta. Styringsrenten settes derfor ned. Slik vi vurderer utsiktene, kan styringsrenten bli satt ytterligere ned i løpet av året, sier sentralbanksjef Øystein Olsen i en kommentar.Wall StreetSentralbanksjef Janet Yellen og Federal Reserve holdt som ventet styringsrenten uendret da et todagers rentemøte ble avsluttet på onsdag. Fed kuttet samtidig utsiktene for videre renteoppgang i år, og ser nå for seg to hevinger mot tidligere fire.
Sistnevnte trekk har bidratt til å øke risikoappetitten i markedet.
NorecoHøyt oppe på vinnerlisten finner vi Norwegian Energy Company (Noreco) som klatret 12,07 prosent til 52 kroner.Styreleder Riulf Rustad har gjennom heleide selskap Ousdal AS kjøpt 127.770 Noreco-aksjer til kurs 47 kroner. Rustad kontrollerer etter dette 157.975 Noreco-aksjer, og har rett til å kjøpe eller tegne seg for ytterligere 100.000 aksjer.AxactorØystein Stray Spetalen-dominerte Axactor har inngått en avtale om å kjøpe en portefølje fra en spansk finansinstitusjon. Utestående balanse er på 221 millioner euro. Porteføljen er på over 25.000 åpne krav.Axactor betaler rundt 6,9 prosent av utestående.Aksjen la på seg fire prosent og endte dermed på 1,82 kroner.