- Oljepris og aksjemarkedet kan endelig begynne å bevege seg uavhengig av hverandre, sa aksjestrateg og senior porteføljeforvalter Bob Doll i Nuveen Asset Management til CNBC mandag, og fortsatte;- Det ville være gode nyheter. Todelingen av aksjemarkedet og olje er nødvendig på et eller annet tidspunkt, fordi vi vet at lavere oljepris er bra for USAs økonomi og finansmarked.Frykten for lav oljepris som herjet finansmarkedene ved inngangen av 2016, ser nå ut til å ha roet seg, mener strategen.Han peker på at både oljeprisen og aksjemarkedet bunnet ut 11. februar. Siden da har WTI-oljen steget 44 prosent, og S&P 500 lagt på seg nærmere 11 prosent.- Oljeprisen falt ikke til 20 dollar fatet, USA er ikke inne i en resesjon og vi lar oss ikke dra inn i noe svart hull av Kina, sa Doll til nyhetskanalen.Han peker på at det har vært det har vært et par stygge kvartaler med tanke på inntjening takket være lav oljepris og sterkere dollar. Men begge disse ser ut til å reverseres, som kan gi en inntjeningsboost i år, mener Doll.- Det er det som er nødvendig for aksjer for å gjøre ok, sa Doll og fortsatte;- Hvis vi får noe ut av det, tror jeg det vil være en beskjeden resultatforbedring for året som helhet.