Prisene på oljekontrakter er tirsdag morgen stabile, nær sine høyeste nivåer for året. Prisen på nordsjøolje er omtrent den samme som da Oslo Børs stengte mandag. Da lå WTI-prisen på rundt 41,58 dollar pr fat, mens Brent-kontrakten lå på om lag 41,47 dollar pr fat. Nå er Brent-prisen er 41,69 dollar, opp 0,4 prosent, mens WTI handles for 41,72 dollar, opp 0,5 prosent.Det skjer etter at Opec sa mandag at prisene vil komme opp på et «moderat» nivå, selv om Iran ikke skulle slutte seg til andre produsenter i en frysing av oljeproduksjonen, skriver Bloomberg News, ifølge TDN Finans.Generalsekretær Abdalla Badri i Organisasjonen av oljeeksporterende land sa i Wien mandag at fall i produksjonen utenfor Opec og en reduksjon i boringen i USA, viser at organisasjonens strategi med å la markedet rebalansere seg selv, virker.Samtidig ventes oljelagrene i USA å stige også den seneste uken, slik at lagrene holder seg på sitt høyeste nivå siden 1930.- Markedet beveger seg muligens nærmere en mer balansert situasjon. Amerikansk produksjon beveger seg i riktig retning. Vi har fortsatt meget høye lagre, et betydelig og vedvarende tilbudsoverskudd, og en periode med sannsynlig sesongmessig svakhet, så det er rom for bevegelser, sier Ric Spooner, sjefanalytiker i CMC Markets i Sydney, til nyhetstjenesten.TDN Finans skriver at samtlige Opec-medlemmer er invitert til fryssamtalene i Doha Qatar i neste måned, men ikke alle vil være tilstede, sa Badri mandag, og spådde at rundt 15-16 land vil delta.Badri sa at Iran har noen «forhold» knyttet til sin egen produksjon, og at det er opp til dem om de skal delta i frysavtalen, eller eventuelt velge å slutte seg til på et senere tidspunkt.Oljeprisene vil ifølge Opec-generalsekretæren komme opp på «moderate snarere enn høye» nivåer.