Oslo Børs åpner ned mandag morgen.Etter knappe 25 minutters handel står hovedindeksen i 587,23, ned 0,52 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 222 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen faller mandag 1,50 prosent til 40,58 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned 1,68 prosent til 40,45 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 42,30 dollar fatet ved børsslutt fredag.Oljeprisene har dermed falt betydelig i løpet av helgen. Ifølge Bloomberg News og TDN Finans trekkes prisene ned av at, som for første gang på tre måneder viste en økning.Amerikanske oljeselskaper hadde ifølge Baker Hughes 387 rigger i arbeid, noe som er én rigg mer enn en uke tidligere, da antallet nådde det laveste nivået siden desember 2009.Ecuadors president Rafael Correa uttalte fredag at hans land på et møte for land innenfor og utenfor Opec i neste måned, vil foreslå et kutt i oljeproduksjonen.- Det er en viss korreksjon etter at WTI oversteg 40 dollar pr fat, som følge av at markedet fortsatt er overforsynt og etterspørselen svak, selv om forholdene er bedre enn de var, sier markedsstrateg i IG i Melbourne, Evan Lucas, til nyhetsbyrået.Han mener at en gjennomsnittspris på rundt 35 dollar per fat (i WTI) er sannsynlig i andre kvartal.- Det er tegn til at tilbudssiden kjenner presset, og er blitt tvunget til å reagere, sier Lucas.Statoil faller tilbake 1,70 prosent til 133,20 kroner.Endrer planeneKriserammede Norske Skog klatrer mandag morgen hele 16,47 prosent til 1,98 kroner. Selskapet meldte etter børsslutt fredag at de nå .Ifølge meldingen dropper de dropper forsøket på å få med obligasjonseierne i et lån som forfaller i juni. I stedet endres et tilsvarende byttetilbud til eierne av et lån som forfaller med to milliarder kroner i 2017. Nesten 70 prosent av eierne i dette lånet støtter forslaget.Selskapet meldte også at at de store obligasjonseierne Blackstone og Cyrus Capital vil gi selskapet en fasilitet på 95 millioner euro, samt at Norske Skog dessuten skal ha igangsatt salg av enkelte virksomheter som ikke er kjernevirksomhet.Mandag skriver DN at Kapitals utgave nummer 19 for 2015 ble i Ernst & Young. Avisen skriver at i bladet, som utkom i begynnelsen av november, hadde Kinserdal en gjestekommentar med tittelen «Verdsettelse når konkurs truer», hvor han på slutten av artikkelen trekker frem et selskap han selv reviderer; nemlig Norske Skog.Ledelsen i Norske Skog reagerte hardt på Kinserdals kommentarartikkel i Kapital og forlangte at han avsluttet revisoroppdraget.Krever en halv milliardSonga Offshore har for forsinkelsene på to Cat D-rigger. Nyheten sender aksjen opp 2,94 prosent til 0,35 kroner.Kravet fra Songa er på 65,8 millioner dollar, tilsvarende drøye 550 millioner kroner.Det kommer etter at DSME har krevd erstatning for kostnadsoverskridelser og merarbeid ved bygging av riggene på grunn av det de mener var iboende feil og mangler i designdokumentene.TungvekterneBlant de mest omsatte aksjene på Oslo Børs er det mye rødt mandag morgen.REC er ned ,88 prosent, Norsk Hydro faller 0,80 prosent og Norwegian er ned 1,12 prosent. Subsea 7 faller hele 4,68 prosent.Frontline, DNO og Yara er ned henholdsvis 1,85, 1,30 og 0,45 prosent, mens Seadrill faller tilbake 4,04 prosent.Unntakene er DNB med en oppgang på 0,10 prosent, samt Marine Harvest som stiger 0,08 prosent.