Rentemøtet i USA var den store nyheten i aksjemarkedet i uken som gikk. Den amerikanske sentralbanken holdt renten i ro, men var mer pessimistisk enn ventet med tanke på utsiktene for økonomien, skriver CMC Markets-topp Henrik Sommerfelt i en markedskommentar."Resultat: En svekket dollar – og aksjemarkedet til værs. Både S&P 500 og Dow Jones-indeksen steg kraftig i løpet av uken og er nå i pluss for året, etter å ha vært ned over ti prosent på det meste i februar", påpeker han.Sommerfelt mener Feds uttalelser denne uken har vært som balsam for amerikanske aksjer."Markedet venter nå bare to rentehevinger i USA i løpet av året – mot fire tidligere i år – og dollaren har svekket seg. Dette letter noe av presset på amerikanske bedrifter og fungerer i praksis som økonomisk stimuli", skriver han videre.Tror indekser skal nedPrivatpersoner over hele verden handler aksjer, valuta og råvarer hos CMC Markets. Dow Jones og S&P 500 er ifølge CMC-toppen to av de mest populære handleobjektene."I desember så vi at en overvekt av kundene var positive til de amerikanske indeksene. Siden har de gradvis blitt mer og mer skeptiske. Etter oppturen de siste dagene er det flere som har tatt gevinst, eller benyttet anledningen til å gå «short», knyttet til både Dow Jones og S&P 500. Det er ikke ofte vi ser at kundene er så negative som de er nå", påpeker Sommerfelt.For øyeblikket mener 74 prosent av kundene som har posisjoner knyttet til Dow Jones-indeksen at indeksen skal ned. For S&P 500 er tilsvarende tall 75 prosent.På defensivenCMC-toppen mener at det på mange måter er det et paradoks at aksjemarkedet i USA stiger når økonomien ikke er sterk nok til å tåle renteøkninger."Vi synes Fed var overraskende defensive i sin kommunikasjon. Tidligere i år har det for eksempel vært bekymring for at inflasjonen er på vei opp, og at rentene måtte økes for å bremse denne utviklingen. Nå synes det ikke som Fed er nevneverdig bekymret for akkurat dette. I stedet vektla Fed usikkerheten rundt veksten i verdensøkonomien og uroen i finansmarkedene", fortsetter han.Sommerfelt mener at dåde ord og handling også føyer seg inn i et mønster fra andre sentralbanker. Norges Bank kuttet renten torsdag, og Den europeiske sentralbanken varslet nye hjelpetiltak i forrige uke."Markedet fortsetter å tygge på disse nyhetene gjennom de nærmeste påskedagene. Oslo Børs tar påskeferie rundt lunsjtider onsdag, mens de amerikanske markedene holder det gående til og med torsdag. Kalenderen inneholder ingen resultatrapporter eller makronyheter som ligger an til å påvirke markedet nevneverdig", avslutter Sommerfelt.