Ifølge ble anlegget som ligger i In Salah midt i ørkenen, vest i Algerie, angrepet med inntil fire raketter.– Det ble i 6-tiden fredag morgen avfyrt eksplosiver fra avstand inn på anleggsområdet. Vi har vært i kontakt med våre tre ansatte på Krechba. Alle tre er uskadd og i sikkerhet, sier kommunikasjonssjef Bård Glad Pedersen i Statoil til NTB.Anlegget har totalt over 600 ansatteStatoil opplyser at beredskapsorganisasjonen i Stavanger er mobilisert. Det samme har Joint Venture-organisasjonen i Hassi Messaoud gjort. Ifølge Glad Pedersen skal det ikke være meldt om noen skadde etter angrepet. Også lokale kilder rapporterer at det ingen personer ble skadd i angrepet.Statoil ønsker ikke å si noe om hva som kan være bakgrunnen for angrepet:– Vi har ikke mulighet for å gå inn på detaljer om dette nå. Vi jobber med å få ytterligere oversikt over situasjonen, sier Glad Pedersen.– Er situasjonen under kontroll eller er det fare for nye rakettavfyringer?– Det kan vi ikke spekulere i. Som sagt jobber vi med å få ytterligere oversikt over situasjonen.Aftenbladet referer til en ikke-bekreftet melding på et nordafrikansk, militært nettsted der det hevdes at raketter har truffet anlegget på områder som betegnes som ikke-sensitive.